Road Show

Vandaag was er bezoek vanuit de top van ArcelorMittal, met daaronder Mr. Gilet, Mr. Rouffiac, Mevr. Vansevenant. Zij zien de spin-off als een opportuniteit. De wereld zal de komende 10 jaar opnieuw grondig veranderen en met of zonder spin-off zullen er veranderingen moeten plaatsvinden.

Wij hebben opnieuw onze bezorgdheid geuit over de toekomst van het personeel. De laatste jaren zijn we van ALZ naar Ugine & ALZ gegaan, van Arbed naar Arcelor naar ArcelorMittal. Maar ook van de ene herstructurering naar de andere. Telkens was die verandering voor de directie een opportuniteit. Maar blijkbaar niet voor de werknemers. We kunnen nu dus terecht stellen dat we ongerust zijn.

Gezien we in Europa in een krimpende markt met overcapaciteit zitten en in Brazilië met een sterk groeiende markt vrezen we een beetje dat wij hier cash moeten genereren om ginds bijkomende investeringen te kunnen doen. Volgens de directie zal er ginds inderdaad moeten geïnvesteerd worden om geen marktaandeel te verliezen, maar zal er ook in Europa geïnvesteerd moeten worden. Niet in meer capaciteit, maar in nieuwe technologiën, dit om concurrentieel te blijven met de anderen.