Aperam gaat een joint venture aan voor de aankoop van Terni.

vr, 22/02/2013

Outokumpu moet Terni verkopen voor 7 mei om samen kunnen te gaan met Inoxum.

Aperam wordt geassocieerd met twee Italiaanse staalproducenten om een ​​bod op de fabriek van Outokumpu - Accia Speciali Terni - in Italië te starten.
Aperam, gevestigd in Luxemburg, zal de meerderheidsaandeelhouder worden in de joint venture, de twee Italiaanse groepen Arvedi en Marcegaglia even grote minderheidsbelangen.
De Finse staalproducent Outokumpu is gehouden aan de verkoop van de staalfabriek van Terni voor 7 mei. Dit om een goedkeuring van de Europese regering te krijgen om Inoxum, een dochteronderneming van het Duitse ThyssenKrupp te kunnen kopen. 

Outokumpu zegt nog geen beslissing te hebben genomen, maar voegt er wel aan toe dat veel beleggers geïnteresseerd waren in hun fabriek. Zij voegen eraan toe dat zij hopen om de verkoop te voltooien in het tweede kwartaal van dit jaar.

Volgens bronnen uit de sector, zijn ten minste vijf private equity-fondsen geïnteresseerd, waaronder die van JP Morgan.

"Het is moeilijk te zeggen wat de prijs zal worden in dit soort situaties, waar de markt klein is. Maar Outokumpu wil minimum 500 miljoen euro hebben", zegt Johannes Grasberger, analist bij Nordea Markets.

Outokumpu, de wereldleider van roestvrij staal met de overname van Inoxum, lanceerde vorige week een plan om de kosten te verlagen na de melding van een kwartaalverlies van 220 miljoen euro.