Aperam beloont belegger na recordjaar

vr, 10/02/2017

LUXEMBURG (AFN) - Roestvrijstaalfabrikant Aperam gaat aandeelhouders belonen nadat het naar eigen zeggen een recordjaar heeft beleefd. Het bedrijf kondigde donderdag bij de publicatie van de jaarcijfers een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van maximaal 100 miljoen dollar. Daarnaast verhoogde het concern het dividend van 1,25 dollar naar 1,50 dollar per aandeel.

 

Topman Timoteo Di Maulo van Aperam sprak van financiële recordresultaten. De winst van Aperam bedroeg 214 miljoen dollar, het hoogste resultaat sinds het bedrijf op eigen benen staat. Het bedrijfsresultaat (ebitda) in het vierde kwartaal bedroeg 133 miljoen dollar. Daarmee presteerde het concern iets beter dan kenners over het algemeen hadden verwacht.

 

De omzet van Aperam kam in het vierde kwartaal uit op 1,1 miljard dollar, tegenover ruim 1 miljard dollar een jaar eerder. Over het hele jaar viel de omzet wel lager uit dan een jaar eerder.

Roestvrij staal

Aperam verscheepte 457.000 ton roestvrij staal. Dat was net zo veel als een kwartaal eerder, maar minder dan de 476.000 ton die in het vierde kwartaal van 2015 werd verscheept. Over het hele jaar genomen ging het tonnage wel omhoog tot 1.917.000 ton.

De schuld van het bedrijf daalde naar 154 miljoen dollar eind december. Aan het slot van 2015 bedroeg de schuld van Aperam 316 miljoen dollar. In het lopende kwartaal verwacht het concern dat de schuld wel iets zal oplopen.

Het bedrijfsresultaat zal in het eerste kwartaal van het jaar naar verwachting een stijging zal laten zien ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. Di Maulo kijkt ook positief vooruit naar heel 2017, waarbij Aperam zijn financiële prestaties verder zal verbeteren.

Bron Telegraaf.nl