Topfunctie voor Bernard Hallemans

di, 28/10/2014

Internationale topfunctie voor Bernard Hallemans (Aperam)
Bernard Hallemans, plantmanager van Aperam in Genk, wordt vanaf 1 november de nieuwe Chief Technical Officer van de hele Aperam-groep. Dat is het gevolg van een verschuiving aan de top door de pensionering van CEO Philippe Darmayan, die wordt opgevolgd door de Italiaan Timoteo Di Maulo.

bernard hallemansDe functie die Bernard Hallemans krijgt is erg belangrijk. Hij wordt verantwoordelijk voor de technologie in de 6 productiefaciliteiten van Aperam, die verdeeld zijn over Brazilie, Frankrijk in België. In totaal werken er 9.600 mensen, die een omzet realiseren van 5,1 miljard dollar. Voorlopig zal Bernard Hallemans beide functies een tijdje combineren. “Maar het is wel de bedoelling dat er een opvolger wordt aangesteld om mij op te volgen bij Aperam Genk”, zegt hij in een korte reactie. Aangezien hij ook vice-voorzitter is van VKW Limburg, moet ook daar mogelijk naar een opvolger worden gezocht.

Lakshmi Mittal, voorzitter van de directieraad bij Aperam (en ArcelorMittal) is blij met de nieuwe benoeming. “Met deze veranderingen willen we zeker zijn dat we de sterkst mogelijke basis hebben om in de toekomst goed te functioneren en te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat Aperam een zeer sterk team heeft dat in staat is om stijgende en duurzame resultaten neer te zetten.”