ArcelorMittal Luik noteert winst van 35 miljoen euro

di, 22/05/2012

Uit de rekeningen van 2010 blijkt dat de warme lijn in Luik van metaalreus ArcelorMittal een winst van 35,1 miljoen euro gerealiseerd heeft. ArcelorMittal Belgium (ArcelorMittal Luik en Gent) sloot 2011 dan af met een verlies van 109 miljoen euro, schrijft de krant L’Echo dinsdag.
In het kader van de vergaderingen tussen directie en vakbonden van ArcelorMittal Luik, door de Renault-procedure na de intentie van de groep om de warme fase defintief te sluiten, verkregen de vakbonden de cijfers over de prestaties van de onderneming in Luik en België. Daaruit blijkt dat de warme fase een remonte inzette, in tegenstelling tot de koude fase die lijkt achteruit te gaan.

In 2010 noteerde de warme fase zo een nettowinst van ongeveer 35,1 miljoen euro, voor een omzet van ongeveer 826,33 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat was ook positief, bijna 18,536 miljoen euro, maar het eindresultaat is een uitgesteld verlies van bijna 90 miljoen euro. De koude lijn registreerde een nettoverlies van bijna 37 miljoen euro in 2010.

Vorig jaar, toen de warme fase in ArcelorMittal Belgium geïntegreerd werd, noteerde Luik een nettoverlies van meer dan 201 miljoen euro. Met de resultaten van ArcelorMittal in Gent (het vroegere Sidmar) tekende het Belgische filiaal van de groep een nettoverlies van meer dan 109 miljoen euro op.